NASCHOOLSE YOGA-ZEN LESJES

 

   

LESSENREEKS

NASCHOOLSE

YOGA-ZEN AVONTUREN

VAN 4  TOT 10 JAAR



             

 

 

 

Aan de hand van verhalen en thema's die de fantasie prikkelen maken de kinderen op een speelse manier kennis met yoga en de verschillende yoga-houdingen. Tijdens deze ontdekkingsreis zingen we ook kindermantra's, oefenen we met begeleide kindermeditaties, ontdekken we de geheimen van mindfulness, geven we elkaar weldoende kindermassages, spelen we ontspannende spelletjes, lezen we verhalen, tekenen we...

 

Kinderyoga heeft op kinderen hetzelfde effect als hatha yoga op volwassenen: rust, soepelheid en kracht. Ook bij kinderen is yoga erop gericht lichaam en geest in verbinding te brengen.

 

Kinderyoga oefeningen richten zich bijvoorbeeld op de ademhaling, maar ook aan de lichaamshouding wordt veel aandacht besteed. Visualisatie oefeningen komen aan bod en ontspanning is geïntegreerd.

 

Bij een Kinderyoga les wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind. Thema's rond de natuur/seizoenen, feestdagen, dierenwereld, sprookjes, indianen,...

 

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de leeftijdscategorie en de daarbij behorende belevingswereld. Er wordt bewust gekozen om de groep klein te houden zodat elk kind voldoende individuele aandacht krijgt en zich optimaal voelt tijdens de les.

 

 


PRAKTISCH


MOMENTEEL ZIJN ER GEEEN NASCHOOLSE YOGA-ZEN LESJES GEPLAND

 

                


ZIN OM MEE OP AVONTUUR TE GAAN?

 STUUR EEN MAILTJE naar Thalia@zen-kids.be